Classic Car events and COVID-19

With the Coronavirus spreading worldwide many events are being cancelled or postponed at the moment due to local and national health restrictions.

We recommend you to contact the event organiser directly to obtain updates.

Loading Events

« All Events

Concours d‘Élégance Paleis Soestdijk

August 28, 2021 - August 29, 2021

Het grootste klassiekerfeest van Nederland

Vanaf de eerste editie in 1999 heeft het Concours d’Elégance Paleis Het Loo één doel: de mooiste auto’s laten zien die er te vinden zijn. Voor de editie van 2019 verhuist het Concours d’Elégance van Apeldoorn naar een nieuwe locatie, het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie mag anders zijn, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Het onbetwiste hoogtepunt van het evenement is het internationale concours. Op dit concours d’Elégance schitteren de pronkstukken uit klassiekercollecties uit binnen- en buitenland. Een gerenommeerde internationale jury zal de auto’s beoordelen.

Toch is Concours d’Elégance méér dan een concours – veel meer. Centraal hierin staan de beroemde tuinen van het paleis, waar de
Tour d’Elégance plaatsvindt. Dit is een ware belevingstoer, waarin actieve presentaties zorgen voor een ware experience. Niet alleen
van het paleis en het landgoed, maar ook van mode, kunst, boeken en natuurlijk auto’s. De picknickweide zorgt voor een welkome
onderbreking. Een picknickmand meenemen is niet nodig; de aanwezige foodtrucks voorzien in stijl in iedere behoefte.

Concours voor dummies

Heeft u van een vriend, zakenrelatie of voor vaderdag een ticket gekregen voor het concours maar eigenlijk geen idee wat het is? Geen nood, we leggen het graag uit!

In de beginjaren van de auto was een concours d’élégance vooral een wedstrijd waar het mooiste ontwerp werd gekozen. Een auto was in die tijd vaak maar half af als hij de fabriek verliet; je moest hem zelf door een carrosseriebouwer van een carrosserie laten voorzien. Na de oorlog werd dat anders, toen kwam de massaproductie van de auto op gang. Daarmee veranderde de functie van een concours d’élégance: het werd nu een soort wedstrijd wie de mooiste klassieke auto heeft. Daarbij telt niet alleen het ontwerp van de auto mee, maar speelt ook de staat van de auto een grote rol. Die wordt beoordeeld door een internationale jury, die onder meer uit klassieker experts, autojournalisten en designers bestaat.

Details

Start:
August 28, 2021
End:
August 29, 2021
Event Categories:
,
Website:
Visit this events Website »

Organiser

Classics at the Palace B.V.
Phone:
+31 35 5480555
Email:
info@classicsatthepalace.com

Venue

Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
Baarn, 3744 AA Netherlands
+ Google Map

Your advertisement on this page? Please call +49 174 8519399 and ask for a quote!

WhatsApp chat